ANAOKULU

ÇİZGİ ANAOKULU

ÇİZGİ’NİN AYRICALIĞI VE ÖZGÜNLÜĞÜ

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ÇİZGİ’NİN AYRICALIĞI VE ÖZGÜNLÜĞÜ

Çizgi koleji anaokullarında hedefimiz merak eden, araştıran, ‘neden’ diye sorabilen öğrenciler yetiştirmektir. Öğrencilerimiz ile sınıf ve branş derslerinde keşfe çıkarak merak ettiği her şeyi araştırıyor, her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Öğrenirken eğleniyor, deniyor, keşfediyor, dinliyor ve düşünüyoruz. Başarının aile ile kurulacak sağlıklı iletişimden geçtiğine inanarak aileden biri oluyoruz. Her öğrencinin farklı öğrenme yeteneklerine sahip olduğunu biliyor, öğrenmenin parmak izi kadar kişiye özgü olduğu gerçeğinden yola çıkarak farklı öğretim teknikleri uyguluyoruz.

Sosyal aktivitelerimizle öğrencilerimizin sosyalleşmesini, özgüven kazanmasını, stres atmasını sağlıyor; paylaşmanın tadını çıkarıyoruz. Gezilere gidiyor, sinemalarda film izliyor, buz pateni yapıyor, ata biniyor farklı aktivitelerle yeteneklerimizi sergiliyoruz. Eğitim sürecimizde sezgisel düşünme gerektiren etkinliklerle öngörüsü güçlü bireyler yetiştirirken, serbest zaman etkinliklerinde kendi   oluşturdukları oyunlarla hayal güçlerini geliştiren bireyler yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizin sanat etkinliklerinde küçük kas gelişimleri desteklenirken, fen ve matematik etkinlikleri ile bilimsel deneyler gerçekleştirerek araştıran bireyler yetiştiriyoruz. Scamper çalışmaları ile düşünme becerileri gelişen öğrenciler Gems çalışmaları ile fen ve matematiği eğlenerek öğreniyorlar. İlkokula hazırlık çalışmalarında 2.dönem boyunca 1.sınıf öğretmenleri ile birlikte çizgi, ses ve kavram çalışmaları yaparak öğrencilerin 1.sınıfa hazır olmalarını sağlıyoruz. Branş derslerimizi farklı ortamlarda yaparak öğrencinin okulu tanıması ve ilkokula hazır başlaması ve okulla ilgili kaygı duymamasını amaçlıyoruz. Sınıflarımızda akıllı tahta teknolojisi kullanarak daha öğretici ve eğlenceli öğrenme ortamları oluşturuyoruz.

ANAOKULUMUZDA REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK;

Okul öncesi yaşlar büyümenin ve gelişimin en hızlı ve en etkili olduğu yaşlardır. Aynı zamanda bu dönem, çocukların yakın çevreden en çok etkilendikleri dönemdir. Rehberlik servisi olarak amacımız; bu dönemlerinde çocuklarımızın yanı sıra sizlerle de işbirliği yaparak onlara yol gösterici olabilmektir. Problemleri oluşmadan önlemek bilinci ile öğrencilerin bireysel gelişim süreçlerinde onları gözlemlemeyi, tanımayı ve desteklemeyi hedefliyoruz. Çocuklarımız davranışsal, duygusal veya sosyal problemlerle zaman zaman karşılaşabilmektedir. Probleme zamanında müdahale edilmediğinde ise çocuğun gelişimi olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Bunun için rehberlik servisimiz çocuğa ve aileye danışmanlık hizmeti vermektedir. Aile – okul ilişkisindeki güven ve dayanışmanın; çift yönlü, açık ve kesintisiz iletişime dayandığına yürekten inanıyoruz.

BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ;

İngilizce derslerimiz ile temel dil becerilerini kazanan ve cümleleri kurabilen, Bilgisayar dersi ile bilgisayar laboratuvarında çeşitli aktivitelerle el göz koordinasyonunu geliştirip klavye ve mouse ile tanışan, Drama dersi ile empati yeteneğini geliştirip duygularını rahatça ifade edebilen, Müzik derslerinde ritim duygusuyla bedenini hareket ettiren ve işitsel algılarını güçlendiren, çeşitli müzik aletlerini tanıyan, Görsel sanatlar dersi ile pek çok farklı tekniği tanıyıp kullanarak tasarımlar yapabilen, Beden Eğitimi dersi ile temel bedensel hareketleri gerçekleştirip verilen yönergeye uygun hareket edebilen, eğlenceli oyunlar ile keyifli dakikalar geçiren, Dans dersi ile temel figürleri öğrenip sorumluluk ve grup olma bilinci gelişen, Satranç dersi ile zihinsel ve düşünsel becerileri gelişen, Buz Pateni dersi ile denge- koordinasyon ve hızlı düşünebilme yetileri gelişen bireyler yetiştiriyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZDEN KARELER