FİNLANDİYA EĞİTİM SİSTEMİ

ÇİZGİ OKULLARINDA

YAPARAK VE YAŞAYARAK ÖĞRENME MODELİ..

Finlandiya Eğitim Sistemi

Okullarımızda uyguladığımız Finlandiya Eğitim Modeli ‘nde, çocuklarımızın okuma becerileri bilim ve matematik okur yazarlığı kadar, sosyal bilimler, görsel sanatlar, işitsel sanatlar, spor ve pratik yaşam becerilerinin gelişmesi sağlanmaktadır.

Çizgi Koleji öğrencileri özellikler Anaokulu ve İlkokullarımızda doyasıya oyunlar oynarken keyif alarak öğrenirler.

Finlandiya eğitim sistemi okullarımız atölyelerinde yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli uygulanırken çocuklarımız “Yaparak deneyimlemeyi, eğlenerek öğrenmenin” keyfini yaşarlar.

Çizgi Okulları aldığı uluslararası danışmanlık hizmetleriyle, Finlandiyalı eğitmenlerden öğretici eğitimi hizmeti almaktadır.

Bu sebeple uyguladığı yöntemlerle ALTERNATİF, bireyselleştirilmiş eğitim programlarıyla BUTİK bir okuldur.

Finlandiya Eğitim Sistemi günümüzde dünya genelinde en şaşırtıcı ve ön planda olan bir eğitim modelidir. Ülkemizde bulunan eğitim sistemi ile herhangi bir alakası bulunmayan sıradışı bir eğitim modelidir.

Çocuklarımıza finlandiyalı ve alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından, sınıflarımızda ortalama 5 saat eğitim verilmektedir.

Bu eğitimlerde zorunlu bildiğimiz kurallar geçersiz olup, öğrencinin oturduğu sıradan tutun, dinlenmesine kadar kendi belirleyeceği düzende eğitim alır ve öğrencinin ev ortamını yaşaması sağlanır.

Öğrencinin okula severek ve isteyerek eğitim almaya gelmesi amacı ile eğitimde baskı anlayışı tam anlamıyla kaldırılmış olup, derslerindeki başarıları veya başarısızlıkları ile ilgili herhangi bir not veya ev ödevi verilmemektedir.

Öğretmenlerimizin belirlediği saatlerde haftada ortalama 3 saat çocuklarımız, mesleki yeterliliklerini geliştirmek adına eğitimlere katılmak için zaman ayırırlar.

finlandiya eğitim modeli
finlandiya eğitim sistemi anlaşma